TAITEILIJAT

Performanssiryhmä “Palavakaulainen Kirahvi” on suurilukuinen ryhmä monilahjakkaita taiteilijoita joka kutsuu itseään “Sirkus-taide-teatteriksi”. Tämä kokonpano ei jätä ketään kylmäksi. Sirkus-taide-teatteri uhraa modernin taiteen säännöt ja kulttuurin puujalka vitseillään ja konseptuaalisilla esityksillään. Ryhmä on hauska ja nauraa etenkin itselleen. Luvassa on ryhmä klovneja, merenneitoja ja parrakkaita naisia, groteskia rekvisiittaa osoittelemassa elämän erikokoisia omituisuuksia. Pääosa ryhmästä on taustaltaan pitkän linjan kuvataiteilijoita. (http://tsirkus.weebly.com)

GO GO TRASH/CENTRIFUGA (Saksa)- Suoran Berlinin kaduilta – luonnon ja roskan fuusio. Provokatiivinen – mahtava vegan techno heimo. (http://gogotrash.org/   http://centrifuga.de)

 

“Noolegrupp” tai “Nuoliryhmä” on myös virolaisperäinen ryhmä kuvataiteilijoita: Triinu Jürves (1974) ja Villem Jahu (1985). Ryhmän teokset ovat installaatioita tai performatiivisia ympäristöjä, joiden motiivina on antaa abstraktiolle tai spontaanisti purkautuvalle idealle visuaalinen muoto, käyttäen usein välineenä myös video- ja äänitaidetta. Teokset ovat interaktiivisia, paikkasidonnaisia ja käyvät dialogia julkisen tilan kanssa. (noolegrupp.blogspot.com)

Søvnterapeuterne (Tanska)”Uniterapeutit” on duo Christianiasta, Kööpenhaminasta, joka julistaa itsensä anonyymiksi melankolikoksi, jonka musiikki. vaihtelee neofolkin,
psykedeelisen rockin ja punkin välillä.

(https://soundcloud.com/the-sleeptherapists)

Billeneeve (Viro) on kuvataiteilija, runoilija ja haute couture artisti, värikäs ja ekspressiivinen. Hänen teoksensa keskittyvät usein kauneuteen ja kipuun. Hän luo eläviä monumentteja asusteillaan ja elämää suuremmalla persoonallisuudellaan. (https://www.facebook.com/pages/category/Fictional-Character/Billeneeve-734095460008557/)

Margus Sorge Tiitsmaa (Viro) on taideopettaja ja virolaisen performanssitaiteen ‘grand old man’.

(https://www.youtube.com/watch?v=S2PBgxfzlKs)

 

Kaarel Kütas (Viro) on entinen rajavartija, josta on tullut kuvataiteen maisteri. Henkilö, jolla on poikkeukselliset sosiaaliset hermot.

(https://kaarelkytas.weebly.com/)

 

Steve Vanoni (Yhdysvallat) Eestissa oleskeleva Kalifornialainen taiteilija –  taidemaalari, performanssitaiteilija, art-car entusiasti,  kuvanveistaja, kuraattori, DJ, muusikko ja elävä legenda.

(https://stevevanoniperformanceartandart.weebly.com)

 

 

Michel Ruths (Suomi) Interventionisti taiteilija joka yrittää tuoda uusia näkökulmia performanssitaiteeseen. (https://youtu.be/DRhjdDYpjYw)

 

Peter Rosvik (Suomi) Ruotsissa kasvanut suomalainen kovan linjan kuvataiteilija. Rosvikin performanssi on toiminnallista kuvanluomista, jonka temaattisessa keskiössä on identiteetti. (http://peterrosvik.net)

Roi Vaara (Suomi) Suomen tunnetuin performanssitaiteilija.  Ars Fennican laureaatti.

(https://fi.wikipedia.org/wiki/Roi_Vaara)

 

J. K. Ihalainen (Suomi) on runoilija ja Eino Leinon palkinnon laureaatti.

(https://www.facebook.com/JK-Ihalainen-28497779483/)

 

 

 

Andreas Stadler & Cristina Bravi (Saksa) – Performanssiperhe “Die Bärschen`s” Berliinistä.